Doelstellingen 2018-2019

De jonge voetballertjes zijn voor een voetbalclub het allerbelangrijkst en moeten nog meer plezier en fun kunnen beleven aan het voetbal. Dit vooral door te scoren en te dribbelen.

Ook stelt RDZ zich als doel om het beste te halen uit haar jeugdvoetballers. Elke jeugdspeler moet de kans krijgen om zijn of haar niveau maximaal te ontwikkelen, in overeenkomst met zijn of haar individuele talenten en mogelijkheden.

Om die reden is RDZ vastberaden om haar jeugdopleiding jaar na jaar te verbeteren en deze ter beschikking te stellen van alle jeugdspelers, zodat zij maximaal hun individuele voetbaltalenten kunnen ontwikkelen.

RDZ wil een opleidingscentrum vormen waarin alle jeugdspelers kunnen uitgroeien tot volwaardige spelers op basis van een kwaliteitsvolle, sportieve, pedagogische en sociale opleiding.Dit alles in een sfeer van clubliefde.

Alle jeugdspelers, jongens en meisjes, die in aanmerking komen voor de KBVB kunnen zich aansluiten bij RDZ om de voetbalsport te beoefenen. De club brengt in elke leeftijdsgroep ploegen in competitie op regionaal niveau.

Hierdoor krijgen alle jeugdspelers de mogelijkheid om in competitie te voetballen, in overeenstemming met hun individuele kwaliteiten. Wel wordt er gekeken naar de biologische leeftijd van de kinderen, sommigen lopen voor op anderen.

Doorstroming van jeugdspelers, van eigen jeugdtalent is voor RDZ een primaire taak. De belangrijkste factor op het vlak van doorstroming is de kwaliteit van de speler en zijn groeipotentieel. De betere jeugdspelers, waarin de sportieve cel groeipotentieel ziet, kunnen doorstromen van de gewestelijke jeugdploegen naar het eerste elftal. Daardoor kunnen externe aanwervingen beperkt worden en kan vol ingezet worden op de jeugd.

Het bestuur