“Een Mauriceke”, geen klein bier !

Twee jaar geleden verloor R.D. Zoutleeuw zijn bezieler Maurice Janssens. Verleden jaar, naar aanleiding van ons 50-jarig bestaan werd het stadion omgedoopt naar “Stadion Maurice Janssens”.

Vandaag introduceren wij het “Mauriceke”. Zeker geen klein bier, maar dat is een voetbalclub met 15 ploegen en tientallen vrijwilligers ook niet.

Vanaf nu te verkrijgen in onze kantine. Ideaal om na te genieten na een spannende match…

Santé !

Maurice-Donker

Maurice Donker

Donkere tripel, 10% alc vol

Het bier heeft zijn smaak te danken enkel aan de variëteit donkere mouten en Poperingse hop. Deze gebrande mouten geven een koffie en chocolade parfum en een  volmondige bittere lange afdronk. Het bier balanceert  tussen een stout en een trappist.

Maurice-blond

Maurice Blond

Blonde tripel, 8,5% alc vol

Het is een vrij fruitig bier, toetsen van perzik en abrikoos zijn waar te nemen in zowel geur als smaak. Toch is het geen erg zoet bier, maar is het stevig gehopt wat resulteert in een droge bittere afdronk. Gemaakt met Poperingse hop.

No Replies to "“Een Mauriceke”, geen klein bier !"